Jasinevičius atsistatydino iš VMU valdybos pirmininko pareigų – “per mažai pinigų”

Jasinevičius atsistatydino iš VMU valdybos pirmininko pareigų

Iš Valstybinių miškų urėdijos (VMU)  valdybos pirmininko pareigų atsistatydino nepriklausomas valdybos narys Gediminas Jasinevičius. Suomijoje, Karelijos regiono Joensuu mieste, įsikūrusiame apie 500 km į šiaurę nuo Helsinkio, gyvenantis ir Europos miškų institute tyrėju dirbantis G. Jasinevičius VMU valdybos pirmininku buvo išrinktas praėjusį gruodį.

„Kovo 2 d. posėdyje valdybai pareiškiau norą atsistatydinti iš VMU valdybos pirmininko pareigų. Pagrindinė atsistatydinimo priežastis ta, kad darbdavys nepriklausomo valdybos nario veiklos sutartyje, mano supratimu, nustatė mažą išlaidų kompensavimo limitą (200 eurų per mėn). Šis limitas skirtas išlaidoms atvykti į posėdžius, dalyvauti  susitikimuose, konferencijose,  vykdyti komunikaciją, tarptautinį bendradarbiavimą  bei kitą veiklą įmonės naudai. Atsižvelgiant į tai, kad esu ne Lietuvos gyventojas, manau, kad nustatytas limitas ženkliai apribotų mano, kaip valdybos pirmininko, dalyvavimą valdybos ir įmonės veikloje. Įvertinęs visas aplinkybes, supratau, kad vien tik nuotoliniu būdu negalėsiu tinkamai atlikti pirmininkui skirtų pareigų – organizuoti  valdybos darbą, vykdyti valdybos priimtų sprendimų įgyvendinimo kontrolę, teikti ataskaitas ir kt.“,- tinklalapiui www.miskininkas.eu  komentavo G. Jasinevičius.

Anot jo, nereikia suprasti klaidingai, kad jis prieš nuotolinį darbą. Priešingai – mano, kad daugelį darbų galėtų atlikti iš Suomijos, bet sunku įsivaizduoti, kaip galėtų vykdyti kontrolę, nežinodamas žmonių, atliekančių darbus, arba dalyvauti regionų susitikimuose ar konferencijose nuotoliniu būdu.

”Nepaisant atsistatydinimo iš valdybos pirmininko pareigų, tęsiu nepriklausomo valdybos nario veiklą nuotoliniu būdu ir pagal galimybes stengsiuosi prisidėti prie tvarios valdybos veiklos”,- tikina jis.

VMU valdyba  kovo 2 d. posėdyje, G. Jasinevičiaus teigimu,   priėmė jo atsistatydinimą iš pirmininko pareigų, išreikšdama supratimą jo motyvams.

Naujo VMU valdybos pirmininko rinkimus nuspręsta atidėti iki bus paskirtas septintasis valdybos narys, kurio atrankos procedūros vyksta  šiuo metu. Iki tol laikinai valdybos pirmininko pareigas eis valdybos pirmininko pavaduotoja Ina Bikuvienė, kaip yra numatyta valdybos darbo reglamente.

VMU valdyboje dar dirba nepriklausomi nariai Mantas Šukevičius ir Alditas Saulius  bei nekonkurso būdu paskirti atstovai – Artūras Gustainis ir Agnė Jakštienė. Į valdybą turėtų įsijungti  dar vienas nepriklausomas narys, nes dėl galimo interesų konflikto, kai medienos prekybos operatoriumi buvo patvirtinta UAB „Baltpool“,  į ją išrinkta Viktorija Trimbel  atsistatydino.

www.miskininkas.eu inf.


SKAITYTI PLAČIAU: Naujas Miškų Valdybos pirmininkas: jeigu norim pinigų ir švelninti klimatą – kirtimus reiktų didinti 20 proc. (papildyta komentarais)

SKAITYTI PLAČIAU: Skandinaviškas miškų pseudomokslas jau Lietuvoje? (interviu, papildyta komentarais)

SKAITYTI PLAČIAU: Senų klimato mitų pabaiga: 700 000 medžių tyrimas rodo, kad seni medžiai geresni anglies kaupikai nei jauni miškai ir plantacijos

 

2018 03 10|Kategorijos: Kas naujo, Uncategorized|Žymos: , |
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai. Supratau